Hvad skal jeg vælge?

Her får du hjælp til at finde det rigtige overnatningssted.

Bondegårdsferie
* Udlejning af værelser/lejligheder/huse på gård, hvor værten er bosiddende
* Gården er med enten få eller mange dyr
* Flere af gårdene tilbyder både kvart-, halv- eller helpension
Bondegårdsferie er især velegnet til børnefamilier eller andre, der gerne vil opleve landbrug og dyr på tæt hold. På gårdene foregår forskellige, frivillige aktiviteter for både børn og voksne, og den enkelte gårds ejer svarer gerne på spørgsmål om både gården, dyrene og livet på landet.

Ferie på Landet
* Udlejning af værelser/lejligheder/huse på gård, hvor værten ikke nødvendigvis er bosiddende
* Ferieboligen er med selvstændigt køkken og bad
* Gæster står selv for forplejning
Ferie på landet er henvendt til alle, der gerne vil nyde naturen på landet, deltage i aktiviteter på gården eller selv planlægge udflugter i området. Ferieboligen er et hyggeligt udgangspunkt for oplevelser på stedet, leg og ture i omegnen for både børn og voksne.

Bed & Breakfast
* Overnatning med morgenmad
* Mulighed for enkelt overnatning
Bed & Breakfast er for alle, som ønsker et trygt og godt sted at overnatte. Tilbuddet egner sig godt til korte ophold eller til ferie med flere destinationer. Sengene er redte og inkl. linned (hvis ikke, fremgår det af det enkelte steds hjemmeside).

Kursusgård
* Gården har kursusfaciliteter
* Mulighed for bespisning
* Mulighed for overnatning i enkelt- eller dobbeltværelser med eget bad eller delebad
Kursusgård er betegnelsen for gårde med god plads, der tilbyder både kursuslokale med internetadgang og andre faciliteter for kursusafholdelse på højt niveau. I de fleste tilfælde vil gården være lukket for andre besøgende i kursusperioden. Ved kurser ydes altid personlig service, og der er både mulighed for bespisning og overnatning i værelser med redte senge i de landlige, rolige omgivelser.

Camping
* Overnatning i det fri i eget telt, campingvogn eller autocamper
* Adgang til bad og toilet
Bondegårdscamping er for både børn og voksne, der ønsker at campere en eller flere nætter i anderledes omgivelser. Overnatningspladsen ligger tæt på gården, der tilbyder toilet- og badeforhold. 
Vær opmærksom på, at gårdene kun må modtage 3 enheder ad gangen, dog er nogle gårde godkendt til flere enheder. (F.eks. har Gyvelborg Økocamping tilladelse til 30 enheder.)


Gruppetræf
* Gården kan modtage grupper på over 20 personer
* Mulighed for opstilling af ekstra senge – f.eks. børnesenge
* Nogle af gårdene har mulighed for bespisning eller selvhusholdning
Gruppetræf angiver, at gården har mulighed for at tage imod større grupper og er egnet til for eksempel forenings-, familie- eller vennetræf.  Nogle steder kan der efter behov laves aftaler om bespisning, opdækning og opredning. Gårdene rummer gode forhold for aktiviteter for alle aldersgrupper.